wtorek, 1 maja 2012

Kuchnia pełna niespodzianek - odcinek 1

Witamy w 'Kuchni pełnej niespodzianek'! Dziś Baba w kuchni będzie wychwalać samą siebie i swoje kulinarne zdolności. Baba lubi gotować, ale tylko jeśli trwa to nie dłużej niż pół godziny, bo w miarę upływu czasu ze składników uciekają przecież wartości odżywcze, a Baba lubi jeść zdrowo.

Dziś w 'Kuchni pełnej niespodzianek' przepis na ku... Nie, nie kurczaka! Ani nie na kuskus. Dziś serwujemy kulki ryżowe z nadzieniem z czerwonej fasoli w musie z mango. Do sporządzenia dania potrzebne są: opakowanie mrożonych kulek z glutenowego ryżu i dwa świeże owoce mango (z lodówki). W czasie gdy kulki bulgoczą we wrzątku, kawałki zimnego mango rozpadają się pod ostrzami blendera, tworząc gładkie, kremowe puree... A Baba? Baba popija kawę i czyta gazetę. 

Po 10 minutach wszystko ląduje na talerzech, bez zbędnych przypraw, bo naturalne smaki są przecież najlepsze. I pierwsze singapurskie danie GOTOWE!

Baba zawsze w kuchni wybiera prostotę. Jedzenie to nie praca doktorska, w której czasami trzeba się przebić przez 300 stron i dalej nie wiadomo, co autor chciał powiedzieć...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz